Sharifah-Amani-studio_h-630x355.jpg

"Hang picit-picit phone cari pasal tu saya tak faham" – Sharifah Amani tegur Dira

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

STATUS Dira Abu Zahar yang menyifatkan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman sebagai ‘YB Budak-budak’ turut mendapat perhatian aktres Sharifah Amani.

Amani berkata, dia berbangga Bila rakannya, Dira, mempunyai azam yang tinggi, namun Tak faham kenapa aktres berkenaan cuba menimbulkan kekecohan di laman sosial.

“Yelah kau kawan saya. saya bangga bila kau berazam nak jadi pembangkang yang ‘power’. Buat keluarga kau bangga. Lindungi dan perjuangkan hak wanita dan penggiat seni Akan Tetapi ‘part’ hang duk picit-picit phone cari pasal tu saya tak fahamlah. Orang tu nak tengok bola pun tak bahagia,” tulisnya.

Amani mengulas status Dira yang mempersoalkan kenyataan Pakar Parlimen Muar itu yang meminta penjaga gol Liverpool disiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) selepas pasukan itu kalah menentang Real Madrid di Liga Juara-Juara Eropah pagi Ahad.

Dira yang juga exco Puteri Umno mempersoalkan sama ada status itu wajar ditulis oleh seseorang bergelar Yang Berhormat (YB).

Sementara itu, Dira bertanyakan kenapa dia Tak boleh Menciptakan kenyataan seperti itu di laman sosial sedangkan orang lain boleh.

Bagaimanapun, Amani menjawab aktres berkenaan Tak perlu menyamakan dirinya dengan orang lain (netizen).

Dia juga meminta supaya Dira lebih fokus kepada perkara yang lebih besar dalam kehidupannya.

“Kau sama kan diri kau dengan orang lain? Kalau macam tu perdebatan kita sampai kiamat tak selesai.

“Kau ada perkara yang lebih besar untuk diberi perhatian. Jangan bandingkan diri dengan orang yang kau tak Senang pun. Kau nak jadi macam diaorang ke? Kau lebih baik dari mereka,” tulisnya.

Pada akhir perbualan itu, kedua-dua selebriti ini mengambil sikap positif dan mahu menyambung perbualan mereka di Pelaksanaan Whatsapp.

"Hang picit-picit phone cari pasal tu saya tak faham" – Sharifah Amani tegur Dira

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *