image281029.jpg

Tak nak apa-apa jadi kat baby: Amar Baharin

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

PELAKON Amar Baharin dan sebab tersendiri untuk Tak membenarkan mereka yang orang luar menyentuh, apatah lagi mencium anak sulungnya, Aqeef Anaqi, 6 bulan.

Menurut Amar perbuatan tersebut biarpun Tak bertujuan negatif, namun secara Tak sedar boleh mendatangkan bahaya kepada  bahaya kepada kesihatan bayi.

Amar, 33, mengakui sebagai seorang selebriti, dia dan isteri, Amyra Rosli, 27, sering berdepan dengan situasi di mana anak lelakinya itu  menjadi tumpuan orang ramai yang ingin menyentuh dan mencium Aqeef.

Disebabkan itu, Amar telah membuatkan luahan secara terbuka menerusi laman Instagramnya untuk memberi kesedaran kepada orang ramai agar lebih sensitif tentang perkara tersebut dengan memuat naik satu artikel berkenaan seorang bayi yang menjadi mangsa kerana sikap Tak sensitif segelintir pihak.

“Kalau betulah cerita ni, inilah perbuatan yang paling tak bertimbang rasa. Kalau saya cakap B.O.D.O.H agak kasar bunyinya. But yes, siapa yang tak bertanggungjawab tu memang BODOH.

“Kalau ya pon kau Senang, geram, baby tu nampak comel, tak perlu sampai nak cubit pipi atau  cium atau sentuh sekalipun sebab kau kena faham, baby ni antibodi belum kuat.

“Kau ikut perasaan nafsu geram kau, cium baby tu atau sentuh baby tu, sampai secara tak langsung kau sebarkan virus kat baby tu sampai sakit mcm ni, siapa yang menanggung???,” luahnya.

Malah kata Amar, dia sendiri Tak akan menyentuh mana-mana bayi yang ditemuinya kerana sedar akan perkara itu sekaligus mengelakkan apa-apa yang Tak diingin berlaku ke atas bayi berkenaan.

“saya sendiri tak pernah nak sentuh mana-mana baby yang saya jumpa walaupun comel dan geram saya tengok sebab saya sedar diri, sedar ruang, tak nak apa-apa jadi kat baby tu.

“Mintak maaf, saya memang tak berkenan dengan perangai sesetengah manusia yang tak bertanggungjawab macam ni. Dan saya nak mintak maaf juga kalau saya bertindak sedikit agressif kalau saya terjumpa makhluk-makhluk macam ni kat luar sana.

“saya berharap supaya ibu bapa di luar sana, tolong tolong tolong jaga anak-anak korang dengan baik. Jangan terlalu menjaga hati orang sampai anak korang terseksa macam ni. Plz,” tulisnya lagi beserta #tengokbolehsentuhjangan  #bertindakpakaiotak.

Amar yang mendirikan rumah tangga bersama Amyra pada November 2016 ini Tak kisah sekiranya dia dikatakan sombong Bila Tak membenarkan orang luar menyentuh anaknya.

“Pada saya penting untuk saya sebagai seorang bapa meluahkan mengenai perkara itu kerana ramai Tak sedar akan keburukan memegang dan mencium bayi.

“Saya dan Amyra sendiri banyak kali berhadapan dengan situasi seperti itu tetapi kebiasaannya kami menegur secara baik mengapa kami Tak benarkan orang lain memegang, menyentuh apatah lagi menciumnya,” katanya kepada sebuah portal hiburan.

Tak nak apa-apa jadi kat baby: Amar Baharin

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *